torsdag 23 juli 2015

Besök och utflykt till Öarna

Den här veckan har mamma och hennes väninna sen många år kommit hit till oss. Vi planerade lite utflykter tillsammans som kunde vara roliga och intressanta.
Första dagen regnade det hela dagen. Vi åkte till Orust och Tjörn, det var fler som tänkte detsamma. Det var mycket trafik med turister som var rastlösa i regnet.
Vi började med en jättetrevlig inredningsbutik i Rotviksbro. Sen åkte vi och tittade på Hafvsten, en vacker camping vid havet. Fortsatte till Orust och över till Tjörn. Vi stannade och fikade på Sundsby Säteri.
Sundsby  har anor från 1300-talet men själva säteriets historia är från 1500-talet. Margareta Huitfeldt som bodde på Sundsby Säteri mellan 1635-1683 är den person som är mest förknippad med säteriet. På utställningen som finns i Östra Flygeln kan man ta del av såväl hennes som säteriets historia. Dit gick vi efter fikat och läste om kvinnan som månade om att alla skulle få gå i skolan och få en utbildning.


 

 Där finns även små butiker, byggnadsvård, silversmide, keramik och bageri.
 
Min favorit blev Rudolf flodhäst, så söt.


 Män och kvinnor i bastun. Helt otroligt att få fram så mycket detaljer så att alla hade en personlighet
 Mysig affär som även blev en utställning av vackert hantverk.

 
Vi åker vidare till Skärhamn och Akvarellmuseét. Men det var packat med folk så vi gick på en annan utställning med smide, glas och fri broderier.
 
Fri broderi. Hon hade målat på akvarellpapper först och sen skapat med tyll, tygbitar mm och sytt fritt. Mycket imponerande och inspirerande.






 Mamma och Inga-Lill gick omkring och var lika imponerade som jag.



 Det är inte bara jag som är knappnörd :). Men hon hade även gjort korgen.

 
När jag tittade noga på kyrktornet så fick jag titta två gånger......är det möjligt????
 Kyrktornet är ju en glad tomtenisse med en grå tomteluva!!!
Hamnen i Skärhamn
 
Nä nu åker vi hem!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar